CRISI DE L'EURO
Economia 15/05/2013

Brussel·les intervindrà encara més l'economia espanyola i obligarà Rajoy a fer noves reformes

La Comissió Europea imposarà un calendari a totes les mesures pendents i enviarà una nova missió de control per revisar periòdicament si es compleix

Ara
1 min

Brussel·lesBrussel·les enviarà una nova missió de control a Espanya per intensificar el marcatge a les reformes que el govern espanyol ha proposat per controlar el dèficit. La Comissió Europea iniciarà el 29 de maig un procediment de nova creació per controlar les reformes d'Espanya –a la vegada que relaxarà l'objectiu de dèficit– que consistirà en la imposició d'un calendari d'aplicació de les mesures i en l'enviament de visites regulars de funcionaris de la Comissió als ministeris de Madrid per controlar-ne l'aplicació, segons han explicat a l'ARA dues fonts comunitàries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les noves missions se sumarien a les ja existents –les de la 'troica', que controlen l'aplicació de les condicions del rescat bancari i les de la pròpia Comissió en el marc del Protocol de Dèficit Excessiu (PDE)–. En la pràctica, això vol dir que l'estat de 'semi-intervenció' d'Espanya s'intensificarà, i l'executiu comunitari podrà obligar Rajoy a noves reformes, en paral·lel al relaxament dels objectius de dèficit.

El comissari d'Economia europeu, Olli Rehn, ja va avisar a l'abril que Espanya –juntament amb Eslovènia– era el país amb un dèficit excessiu més preocupant.

Si Espanya segueix sense satisfer les exigències europees i no aplica –o triga massa en aplicar– les mesures imposades, Brussel·les podria arribar a imposar una multa de 1.000 milions d'euros a l'Estat, tot i que es considera improbable, perquè això ofegaria encara més l'economia.

stats