EMPRESA
Economia 26/12/2010

La crisi arrossega la matriu del grup Celsa a pèrdues de 266 milions

Les vendes de la societat Barna Steel van caure un 42% el 2009, fins als 1.666 milions d'euros per la desacceleració del mercat global i sobretot de l'espanyol

Efe
1 min
Celsa és el primer grup amb capital familiar català

BarcelonaLa crisi econòmica ha acabat passant factura als comptes del grup siderúrgic Celsa. La societat matriu, Barna Steel, va entrar en números vermells de 266 milions d'euros el 2009, segons es desprèn dels seus comptes anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Controlat per la família Rubiralta, es tracta del primer grup català de capital familiar, i la seva activitat, orientada al sector de la construcció, s'ha vist especialment castigada per l'actual context econòmic.

Les vendes del grup que depenen de la matriu Barna Steel van caure un 42% l'any passat, fins als 1.666 milions d'euros, a causa de la desacceleració que va patir l'economia global i especialment de l'enfonsament a Espanya, segons consta a la memòria de la companyia.

Els comptes reflecteixen un increment del deute bancari, que pràcticament es va triplicar i va arribar als 1.645 milions, quan el 2008 sumava 575 milions. Aquest increment s'explica pel refinançament del deute que va assumir el grup després de les darreres compres. Segons Barna Steel, l'empresa va culminar aquestes operacions "satisfactòriament" durant l'any passat.

El grup Celsa està format per vuit grans companyies d'acer repartides per Espanya (on n'hi ha tres), Regne Unit, Polònia, Noruega i França, amb un volum de negoci de més de 5.000 milions d'euros anuals.

Diverses filials de Barna Steel també van tancar amb pèrdues el 2009, com ara Global Steel Wire (78,9 milions d'euros), Trefileries Quijano (-4,8 milions) i ROM Group Limited (-0,7 milions).

Malgrat tot, el grup va destacar que es van mantenir les inversions i es van destinar 61 milions d'euros a modernitzar les instal·lacions de vàries de les seves filials.

stats