Economia 22/05/2012

El govern espanyol publicarà la propera setmana el dèficit de les autonomies al primer trimestre

“L'estat de les autonomies no és un estat de malbaratament”, assegura Montoro. Torna a apostar, sense donar detalls, per permetre l'entrada de capital privat en “nombroses societats” públiques i en la prestació de serveis

Joan Faus
1 min

MadridEl govern espanyol publicarà la propera setmana l'execució pressupostària de les comunitats autònomes al primer trimestre d'aquest any, és a dir, l'evolució del seu dèficit públic a partir de l'estat dels seus ingressos i despeses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat avui el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la presentació al Congrés dels Diputats dels pressupostos del seu departament. Montoro ha subratllat que amb la publicació d'aquestes dades l'executiu fa un exercici de realisme i transparència. “L'estat de les autonomies no és un estat de malbaratament”, ha assegurat.

La publicació busca també enviar als mercats un missatge de control de les autonomies, que són consideres pels inversors com un dels dubtes més grans sobre l'estabilitat financera d'Espanya.

D'altra banda, el ministre ha tornat a apostar, sense donar detalls, per dur a terme “privatitzacions” que permetin l'entrada de capital en “nombroses societats” públiques i en la prestació de serveis. Montoro ha dit que aquestes mesures afectaran diferents ministeris i seran coordinades per Hisenda. En aquest sentit, ha advocat per vendre immobles estatals però no ha avançat si suposaria l'entrada de capital privat en serveis d'infraestructures com Renfe o Aena.

stats