Economia 16/05/2012

La plantilla de Derbi anuncia vaga fins que Piaggio concreti el futur de la fàbrica

Després que la reunió d'ahir amb la multinacional italiana i la Generalitat, els treballadors pararan cinc hores per torn a partir de demà i no descarten l'aturada total

Elena Freixa
1 min
Piaggio, propietari de Derbi,  ha garantit que la fàbrica de Martorelles no es tanca.

BarcelonaEl futur de Derbi a Catalunya continua a l'aire i s'esgota el temps que es va donar la multinacional per decidir el futur de la fàbrica de Martorelles. La plantilla ha convocat una vaga de cinc hores per torn a partir de demà per forçar el grup Piaggio a concretar les seves intencions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de la reunió d'ahir entre el grup italià, els treballadors i la Generalitat, la plantilla ha acordat aturades per tal que la direcció esclareixi el futur de les 250 persones que treballen a Martorelles. No descarten ampliar la vaga a 24 hores a partir de la setmana que ve.

Fa un any que la multinacional va anunciar que volia marxar de Catalunya i es va donar de marge fins el proper mes de juliol per trobar una sortida de futur per a les instal·lacions i els treballadors. El temps passa i els treballadors demanen pistes sobre l'estat de les negociacions.

En tot aquest temps s'ha parlat de la possible venda a una altra empresa (fórmula utilitzada darrerament en altres casos de deslocalització com la de Yamaha) i també s'ha especulat amb la possibilitat que Piaggio deixés aquí una part de la producció de peces tot i endur-se cap a Itàlia la fabricació de motos.

stats