Economia 09/02/2012

El Congrés aprova la suspensió de les subvencions per a les energies renovables

El decret-llei es convalida amb els vots a favor del PP i l'abstenció de CiU, PNB i UPyD

Joan Faus
1 min

MadridEl Congrés de Diputats ha aprovat avui el reial decret-llei que suspèn de forma temporal la concessió de subvencions a noves instal·lacions d'energia renovable amb els vots a favor del PP, l'abstenció de CiU, PNB i UPyD, i el rebuig de la resta dels grups.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció, el ministre d'Indústria, Turisme i Energia, José Manuel Soria, ha assegurat que la finalitat d'aquesta suspensió és contribuir a acabar amb el dèficit de tarifa elèctric, un "obstacle insalvable" per la sostenibilitat del sistema.

El ministre ha avançat que la duració d'aquesta suspensió a les primes estarà vinculada al període en el que es deixi de generar aquest dèficit, que es dóna en resultar els ingressos del sistema insuficients per cobrir els costos.

Soria va xifrar fa unes setmanes en uns 160 milions d'euros l'estalvi per a aquest any. Aquestes ajudes sumarien uns 7.220 milions, dels quals el 71% estaria destinat a renovables (27% a eòlica i 44% a solar) i la resta a la cogeneració i la producció amb residus.

stats