Publicitat
Publicitat

Els ERO ja estan a punt de duplicar-se aquest 2012

Els expedients creixen un 89% respecte a l'any passat i es duplica el nombre d'afectats, fins a 41.000. La majoria no suposen l'acomiadament, sinó mesures temporals confiant que l'activitat remunti


La recaiguda en recessió de l'economia catalana i espanyola ha fet que els primers mesos de l'any s'hagin disparat els expedients de regulació d'ocupació (ERO), amb un repunt notable després de l'aprovació al febrer de la reforma laboral. La tendència fa que els ERO s'acostin als nivells pitjors d'aquesta crisi, el 2009.

Entre el gener i el maig del 2012, els expedients han crescut a Catalunya un 89% respecte a l'any passat i s'ha duplicat el nombre d'afectats, fins a 41.000. Del total, el 65% dels expedients són temporals, amb menys acords entre empresa i treballadors. 

Seguint aquest ritme, els expedients de regulació estan a punt de duplicar-se i, el que és més preocupant, d'incrementar molt més el volum d'afectats.

Podeu llegir l' article complet a l'ARA Premium.

Més continguts de Economia

  1. Les grans superfícies van viure el millor juliol de la crisi

    Les vendes van créixer en un mes tradicionalment dolent

  2. Catalunya i el País Valencià, on més ocupació s'ha destruït a l'agost

    La desocupació creix al Principat en 4.521 persones, fins als 506.306 desocupats, per la fi de la temporada turística

  3. Vodafone invertirà un 50% més a Espanya i oferirà Netflix a partir de l'octubre

    La companyia anuncia 1.100 milions en inversions a l'Estat el mateix any en què preveu acomiadar 1.300 treballadors per la integració amb Ono