Economia 08/03/2011

Enric Reyna, president de l'Associació de Promotors de Barcelona: "Rebaixar un 44% el preu d'un pis és un disbarat"

El constructor demana mesures urgents al Govern per al sector, que assegura que està "tocat" i que s'enfonsarà en dos anys "si no hi posem remei"

Jordi Nicolás Soler
1 min
reyna

Barcelona"El nou conseller del ram de la construcció té bona voluntat i coneix la situació. Ara només queda veure els fets". Així ha interpelat Enric Reyna, president de l'Associació de Promotors de Barcelona el Govern de la Generalitat perquè solucioni la situació del sector de l'ocupació, amb més de 100.000 aturats. Sense deixar de banda l'autocrítica -"hem estirat més el braç que la màniga"-, Reyna ha lamentat que "[als promotors] ens han acusat de guanyar molts diners, però també n'han guanyat molta altra gent. No hi podia continuar havent-hi les facilitats per construir més i obtenir diners fàcilment", ha manifestat. De la mala situació laboral del sector de la construcció, Reyna ha assegurat , en declaracions a TV3, que "els promotors només tenim la meitat de responsabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Hi ha demanda, però no és prou solvent", ha dit l'expresident del Barça, que ha titllat de "disbarat" abaixar el 44% del preu d'un pis. En aquest sentit, Reyna ha pronosticat que els habitatges no es rebaixaran "més d'un 15 o 20 per cent". D'aquesta manera, ha assegurat que "algú s'ha inventat que els pisos estaven sobrevalorats un 40%, però això es diu sense cap base. Si no es venen pisos no es cobren impostos, això és un peix que es mossega la cua", ha dit, i ha aventurat un futur negre si no es prenen mesures: "El sector de la construcció està tocat i si no hi posem remei en dos anys s'enfonsarà". "La pressa no la poso només jo, sinó també els 100.000 aturats del sector que no saben què faran demà", ha sentenciat.

stats