DEUTE PÚBLIC
Economia 01/04/2011

La Generalitat ultima una nova emissió de deute per a particulars de 2.700 milions d'euros

El Govern posarà en el mercat en els propers dies bons amb dos períodes de venciment: a un any amb una rendibilitat del 4,25%, i a dos anys a un interès del 4,75% anual

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaLa Generalitat torna a recórrer als ciutadans per finançar les seves necessitat pressupostàries. A l'emissió de deute de 3.000 milions de finals de l'any passat, ara en sumarà una altra de 2.700 milions, segons ha comunicat el propi Govern. L'Executiu català oferirà dos períodes de venciment: un a un any i a un interès del 4,25%, i l'altre a dos anys, amb una rendibilitat del 4,75%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'interès que haurà de pagar la Generalitat per finançar-se serà, però, més alta, donat que haurà de pagar un interès complementari a les entitats col·locadores del deute. El Govern està tancant l'operació amb La Caixa, CatalunyaCaixa, Banc Sabadell, Unnim i Barclays. La col·locació es farà entre l'11 d'abril i el 3 de maig.

Les comissions per a l'emissió a un any se situaran entre el 0,75% i el 2,5%, segons la demanda que desperti la col·locació. En l'emissió a dos anys, les comissions seran d'entre l'1% i el 3,5%.

stats