ECONOMIA
Economia 11/04/2011

La Generalitat inicia la comercialització de bons a inversors particulars

El període de subscripció s'acabarà quan es col·loquin els 2.700 milions d'euros. Hi ha una segona oportunitat en menys d'un any de comprar bons per un mínim de mil euros i un màxim de dos milions a un i dos anys amb una rendibilitat d'entre el 4,25% i el 4,75%

Redacció
1 min

BarcelonaLa Generalitat inicia aquest dilluns la comercialització de bons a inversors particulars per un import de 2.700 milions. Per tant, els inversors particulars tindran una segona oportunitat en menys d'un any de comprar bons per un mínim de mil euros i un màxim de dos milions a un i dos anys amb una rendibilitat d'entre el 4,25% i el 4,75%. L'emissió no preveu prorrateig com l'anterior del novembre, per tant l'operació finalitzarà quan s'exhaureixen els bons. El cost que pagarà el Govern per la col·locació oscil·larà entre el 2,5% i el 0,75% per l'emissió a un any i entre el 3,5% i l'1% per als bons a dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El desemborsament real de la compra de bons es farà efectiva per l'entitat financera cinc dies hàbils després de finalitzar el període de subscripció, que comença avui i que s'acabarà quan es col·loquin els 2.700 milions d'euros. Malgrat que l'emissió de bons té el seu topall en els 2.700 milions de l'operació, l'emissió de bons a dos anys té un topall de 1.066 milions d'euros, atès que aquesta és la quantitat que pot emetre a dos anys la Generalitat dins dels límits dels 1.866 milions que va autoritzar a endeutament a llarg termini el govern espanyol el 25 de febrer passat. Es considera emissió a llarg termini l'endeutament a partir d'un any.

Fins ara, la Generalitat ha exhaurit 800 milions d'aquests 1.866 milions. 400 milions amb un crèdit tancat al març amb el Banc Santander a quatre anys amb un tipus d'interès del 5,7%, i 400 milions més al 5,375% d'una emissió de deute públic als mercats espanyol i internacional.

stats