FINANCES
Economia 21/04/2012

De Guindos assegura que no hi haurà ajudes per a que els bancs sanegin el risc promotor

El ministre d'Economia afirma que les provisions dels actius immobiliaris hauran de sortir dels comptes dels resultats dels bancs com preveu la reforma financera

Efe
1 min

BarcelonaEl ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat des de Washington –on participa com a convidat a la reunió del G20– que no hi haurà cap tipus de suport públic als bancs per a què es desfacin dels seus actius immobiliaris considerats tòxics, que són l'arrel de l'actual inestabilitat financera. De Guindos ha dit: "L'ajust es produirà, tal i com ja s'ha començat a fer, a través dels comptes dels resultats dels bancs".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el ministre, la reforma financera que obliga a sanejar el risc promotor permetrà incrementar les provisions en uns 52.000 milions d'euros pel que fa als actius immobiliaris –habitatges, sòl i promocions sense acabar–. De Guindos creu aquesta és la forma més adequada per a que els bancs tornin a valorar els actius, acostin els preus a la realitat del mercat i, per tant, es puguin reactivar les vendes, l'objectiu principal de la reforma financera, ha dit.

D'altra banda, el ministre ha afirmat que durant les trobades mantingudes amb els seus col·legues del G20 i l'FMI a Washington no s'ha fet al·lusió a la possibilitat que Espanya sigui rescatada. De Guindos ha explicat que, al contrari, ha rebut el suport dels dirigents econòmics internacionals a les reformes de l'executiu espanyol.

stats