EMPRESES
Economia 15/03/2011

Ikea obrirà una nova botiga a Sabadell l'estiu de 2012

El nou centre suposarà la creació del 500 llocs de treball, i l'alcalde de Sabadell ha reclamat que es doni prioritat a veïns de la ciutat

Helena Esteves
2 min

BarcelonaLa marca sueca de mobles econòmics Ikea ha posat aquest migdia la primera pedra de la seva tercera botiga a Catalunya, que s'ubicarà a la ciutat vallesana de Sabadell. Ho ha fet en un acte que, tot i la pluja, s'ha pogut celebrar amb la presència de la directora general adjunta d'IKEA Ibèrica, Daniella Seguin, el director d'Expansió de la companyia, Sylvain Laval, i l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nou centre serà la tercera botiga que Ikea obrirà a Catalunya, després de la de Badalona i la d'Hospitalet de Llobregat, i que, amb una extensió de 40.000 metres quadrats, permetrà acollir uns 9.000 articles d'exposició.

La botiga s'ubicarà al polígon de Sant Pau de Riu-sec, situat al sud de Sabadell i pròxim a un encreuament important de vies de comunicació com ho són les autopistes AP-7 i C-58, que uneixen l'eix mediterrani i Barcelona amb l'interior de Catalunya.

"Aquest és el resultat d'un procés de treball amb la finalitat d'estar més a prop dels nostres clients, ser més accessibles i oferir un millor servei", ha destacat Danielle Seguin.

La nova botiga ha suposat una inversió de 60 milions d'euros i ocuparà una gran extensió situada en el marge de l'autopista C-58, en una zona de gran expansió que tindrà com a veïns firmes com Leroy Merlin, Galerías del Tresillo o McDonald's.

El magatzem compta amb avenços tecnològics per equilibrar el consum i el seu impacte en el territori i amb el respecte al medi ambient, amb la instal·lació d'un important panell de plaques fotovoltaiques a la part superior.

El nou centre suposarà la creació de 500 llocs de treball, dels quals 400 seran directes i 100 indirectes. Manuel Bustos ha reclamat que es doni prioritat a veïns de Sabadell. L'alcalde ha destacat, a més, la bona posició en el territori per enllaçar el magatzem amb la resta del territori català a través de les actuals autopistes i les bones comunicacions fèrries.

Encara que la marca sueca ha afirmat que estudiarà totes les sol·licituds de treball que rebin, independentment de la procedència, l'empresa i l'Ajuntament han signat un acord perquè es contracti el major nombre possible de treballadors procedents de Sabadell.

stats