Economia 01/05/2013

Mas convoca els sindicats i les patronals a una reunió anticrisi

Els sindicats es mostren escèptics sobre els resultats de la reunió, que se celebrarà el 15 de maig

Efe
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat els sindicats i les organitzacions patronals a participar el pròxim 15 de maig en una reunió per impulsar l'acord estratègic i posar les bases per a la reactivació de l'economia a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts dels sindicats i les patronals han confirmat que el Govern els ha emplaçat a acudir a aquesta reunió, en la qual s'espera es puguin almenys consensuar estratègies per lluitar contra la crisi i fer front a les xifres desbocades de l'atur, que afecta ja més de 900.000 persones a Catalunya.

Després de la desconvocatòria de la cimera anticrisi que el Govern havia anunciat amb la presència de representants dels partits polítics, Mas es va mostrar partidari de substituir aquest esdeveniment per un altre amb els agents socials.

Ara fa un any, el govern català va aprovar les bases de l'Estratègia Catalunya 2020 (Ecat 2020), l'acord estratègic per a la competitivitat de l'economia catalana i la millora de l'ocupació que volia consensuar amb els agents socials i econòmics.

Aquestes bases, que havien de servir per definir un full de ruta per a la reactivació econòmica de Catalunya fins a l'any 2020, prenien com a referència els dos acords estratègics anteriors, el de 2005-2007 i el de 2008-2011.

Els sindicats s'han mostrat avui escèptics respecte al que pugui donar de si la reunió de dimecres que ve, encara que han indicat que aprofitaran per plantejar al Govern la seva reivindicació sobre la necessitat de renunciar a noves retallades dels serveis a Catalunya, segons han indicat fonts de les grans centrals.

Per la seva banda, la patronal Foment de Treball ha saludat també la convocatòria de la reunió, que considera més operativa que la repetició de grans esdeveniments com la cimera anticrisi que va tenir lloc al Palau de Pedralbes el 2011.

stats