Economia 17/02/2012

Merkel ajorna la trobada amb el primer ministre italià per la crisi de govern a Alemanya

El primer ministre alemany ha anunciat aquest divendres que deixa el càrrec després que se l'hagi acusat de corrupció

Efe
2 min

RomaEl primer ministre italià, Mario Monti, s'havia de reunir aquest divendres amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, per parlar de la situació a Grècia i debatre un possible augment del fons de rescat de la zona euro. Els mitjans de comunicació asseguren que aquests són els dos assumptes principals que s'havien de tractar entre Monti i Merkel, que tornaria així la visita que el tecnòcrata italià va fer a Berlín el passat 11 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En les previsions per a la jornada també hi havia l'apropament de postures sobre l'aprovació del segon rescat grec, valorat en 130.000 milions d'euros, encara que el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, ja va advertir que es requeriran més consultes sobre la manera de supervisar l'aplicació de les mesures d'ajust i les reformes acordades. Tot i això, aquesta agenda ha quedat ara suspesa per les inesperades acusacions de corrupció al primer ministre alemany, Christian Wulff, que l'han obligat a dimitir.

La posició d'Itàlia

Itàlia, segons va dir Monti, és partidària de "solucions que tanquin l'assumpte grec" i, "sense voler anticipar judicis", considera que Atenes ja ha fet "passos importants". Avui divendres també s'havia de posar sobre la taula l'augment del fons per al rescat dels països de la zona euro, al qual Merkel és bastant reticent, mentre que Monti sempre s'hi ha mostrat favorable.

"Crec que els tallafocs són necessaris. Com més alts siguin, en termes de recursos financers, més probabilitats hi ha que aquests recursos no s'hagin d'utilitzar, finalment", va dir Monti durant la visita que va fer el cap de setmana passat als Estats Units per entrevistar-se amb el president Barak Obama.

El cap del govern italià va explicar, després d'anunciar la visita, que durant la trobada mantindran "un diàleg profund", mentre que el portaveu del govern alemany, Steffan Seibert, va comentar que la cancellera alemanya espera "un intercanvi de punts de vista intensos" i basats en la "confiança recíproca".

També estava previst que després de la cita amb Monti la cancellera alemanya s'entrevistés amb el president de la república italiana, Giorgio Napolitano, que fa uns quants dies també es va reunir amb el president dimissionari alemany, Christian Wulff.

stats