Economia 16/05/2012

Merkel i els seus ministres s'apugen el sou

La pujada es farà en tres fases fins a l'agost del 2013. És la primera vegada en 12 anys que es modifiquen les condicions salarials del govern

Efe
1 min

BerlínEl consell de ministres a les ordres de la cancellera federal, Angela Merkel, ha acordat aquest dimecres una pujada dels sous per als seus membres i els secretaris d'Estat parlamentaris del 5,7% en tres fases i fins a l'agost del 2013.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta de la primera pujada salarial per als membres del govern alemany des de fa dotze anys i, en el cas de Merkel, segons dades del ministeri de l'Interior, equival a un increment de 950 euros al mes.

La cancellera alemanya tenia fins ara un sou mensual de 16.152 euros més un plus salarial de 1.022 euros al mes.

Amb l'acord aconseguit avui, els membres del govern alemany tornen a adaptar els seus salaris a les pujades dels emoluments dels funcionaris germànics, al qual va renunciar el gabinet del llavors canceller socialdemòcrata Gerhard Schröder el 2000.

La primera pujada salarial del 3,3% serà aplicada amb efectes retroactius a març d'aquest any, mentre que l'1 de gener pròxim i l'1 agost del 2013 comptaran amb increments de l'1,2%.

stats