ECONOMIA
Economia 03/08/2011

Moody's manté la qualificació més alta per als EUA però amb "perspectiva negativa"

L'agència pressiona els legisladors perquè creïn un pla a llarg termini per a la consolidació fiscal

Acn
2 min

WashingtonEl deute dels Estats Units continua sent valorat en triple A (AAA), la qualificació més alta pel que fa a la solvència, després de l'aprovació aquest dimarts de l'augment del sostre de deute dels EUA, que permet que l'administració del president Barack Obama pugui pagar les factures i eviti la suspensió de pagaments. En aquest sentit, l'agència de qualificació de risc Moody's ha fet públic aquest dimarts a la nit un comunicat en què informa que el ràting per als EUA segueix sent d'AAA, però avisa que la perspectiva de solvència és negativa. Moody's pressiona així els legisladors perquè creïn un pla a llarg termini per a la consolidació fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Moody's ja havia avisat el passat 13 de juliol el país d'una possible caiguda fruit dels impagaments si els legisladors no incrementaven el límit d'endeutament que permet la llei. Un cop aprovada una nova llei que amplia el sostre de deute, Moody's reconeix que "l'acord d'avui és un primer pas per aconseguir la consolidació fiscal a llarg termini, tan necessària per mantenir els EUA dins dels paràmetres AAA a llarg termini".

"Amb la qüestió del sostre del deute solucionada", assenyala, l'agència se centra ara en "els reptes a llarg termini per a les finances públiques dels EUA", marcades pel 9% de dèficit que ha assolit l'economia del país, un dels percentatges més alts d'ençà de la Segona Guerra Mundial.

Quant a la perspectiva futura, Moody's l'ha situat en negatiu "en senyal que la rebaixa és encara possible en els propers 12 o 18 mesos".

Tot això en el marc d'unes borses que han tancat de nou una jornada negra malgrat l'optimisme per la llei que amplia el sostre de deute. Les males previsions de creixement de l'economia mundial han enfonsat els mercats.

stats