Economia 10/09/2012

El PP proposa deixar de canviar pessetes per euros l'any 2020

Segons el Banc d'Espanya, encara queden sense canviar pessetes per valor de 1.698 milions d'euros

Efe
1 min
Monedes de pessetes

MadridEl grup parlamentari del Partit Popular ha presentat una proposta perquè l'any 2020 acabi el període de canvi de bitllets i monedes de pessetes que encara es conserven i que tindrien un valor en euros proper als 1.700 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'acord amb una esmena presentada en el Congrés sobre el decret llei de la segona reforma financera aprovada al mes de maig, el grup popular ha demanat el canvi de la llei d'introducció de l'euro de 1998 perquè "el període de canvi de bitllets i monedes de pessetes a euros" acabi el 31 de desembre de 2020.

Aquesta proposta estableix que "després d'aquella data no serà possible realitzar el canvi de bitllets i monedes de pessetes a euros".

Segons dades provisionals del Banc d'Espanya conegudes la setmana passada, al mes de juliol hi havia 1.698 milions d'euros en monedes i bitllets de pessetes sense canviar, dels quals 888 milions correspondrien a bitllets, i 810 milions a monedes.

A través d'aquesta esmena, es modifiquen també altres normes per les quals s'encomana al Banc d'Espanya les funcions d'"autentificació" de les monedes d'euro, "es defineixen mesures necessàries per a la protecció de l'euro contra la falsificació i s'adapta el règim sancionador" per aquest motiu.

stats