AEROLÍNIES
Economia 10/01/2012

Ryanair operarà 19 noves rutes des de Girona durant la temporada d'estiu

L'aerolínia irlandesa considera "il·legals" les aportacions públiques a Spanair

Efe
1 min

BarcelonaEl vicepresident de l'aerolínia de baix cost irlandesa Ryanair, Michael Cawley, ha anunciat avui que la companyia obrirà 19 noves rutes des de l'aeroport de Girona durant la temporada d'estiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu ha precisat que dels nous destins, 17 són internacionals, entre els quals destaquen cinc connexions amb els països escandinaus, i els dos restants són a Madrid i Eivissa, unes rutes amb les quals Ryanair calcula que aconseguirà augmentar el 2012 el trànsit aeri de Girona fins als 3 milions de passatgers.

La companyia de baix cost, que va eliminar l'any passat les connexions amb Madrid, ha decidit ara reprendre els vols a la capital espanyola amb dues freqüències diàries.

La recuperació d'aquesta ruta, segons Michael Cawley, era una "petició expressa" de la Generalitat, que al juny del 2011, després d'un estira-i-arronsa entre les dues parts, va pactar amb la companyia ajudes públiques per valor d'uns vuit milions d'euros perquè continués operant a Girona i a Reus.

Amb les noves rutes anunciades avui, des de l'aeroport de Vilobí d'Onyar es podrà volar a 59 destins.

Per cobrir els nous enllaços, Ryanair augmentarà el nombre d'avions propis que operen a Girona, que passarà de 4 a 9.

Cawley considera una "il·legalitat" les aportacions de la Generalitat a Spanair durant els últims anys, encara que ha defensat els fons que rep de la mateixa Generalitat i que han estat objecte de crítiques del ministre de Turisme, José Manuel Soria.

stats