Economia 19/05/2012

Silicon Valley, la vall dels rics austers

Cinemes als soterranis de les cases, bicicletes de 20.000 dòlars... però res d'ostentació. A diferència de Nova York, a Silicon Valley no està ben vist demostrar que ets ric.

Ara
1 min

La riquesa és a Silicon Valley si saps on trobar-la. Hi ha fabulosos cinemes particulars encabits als soterranis de les cases normals. Les bicicletes italianes pintades a mà que es veuen per tot Silicon Valley els dissabtes al matí s'han convertit en els nous Ferraris. Pocs imaginen que aquestes bicicletes costen més de 20.000 dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins i tot a Facebook, la zona zero per als nous rics tecnològics, la pressió dels col·legues estableix que el consum ha de mantenir un perfil baix. "El missatge que hi ha aquí és: seguiu fent productes", explica un executiu de Facebook que va demanar l'anonimat. "Si algú es compra un cotxe de luxe i en penja una foto a la xarxa, se'l ridiculitza i se'l reprèn".

Diversos amics de treballadors de Facebook expliquen que ells han parlat de comprar-se cases, per suposat, però també avions (fins i tot un hidroavió) i obres d'artistes populars com Banksy, les peces del qual es venen per centenars de milers de dòlars. Però no espereu que ho expliquin en cap de les seves pàgines de Facebook.

Llegiu el reportatge complet a l'ARA Premium.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats