Economia 29/01/2012

Spanair ingressa a cada treballador mil euros per la nòmina de gener

El pagament no cobreix el 100% de les nòmines. L'aerolínia convoca una reunió amb el comitè d'empresa per dimecres

Efe
2 min

BarcelonaL'aerolínia Spanair ha ingressat mil euros en els comptes bancaris de cadascun dels seus 2.000 treballadors per cobrir una part de les nòmines del mes de gener, segons ha comunicat la companyia al comitè d'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts d'USOC, el sindicat majoritari al comitè d'empresa de Barcelona, han explicat a Efe que aquest ingrés no cobreix el pagament al cent per cent de totes les nòmines, però garanteix almenys que els treballadors "podran comptar a final de mes amb una part dels seus sous".

Els treballadors de Spanair van ser informats divendres a la nit de la suspensió de l'activitat de la companyia per correu electrònic i que es trobaven en situació de permís retributiu i de suspensió temporal.

En paral·lel a aquest ingrés de diners per avançar part de les nòmines, la direcció de l'aerolínia ha convocat el comitè d'empresa en una reunió que tindrà lloc dimecres vinent, 1 de febrer, a la seu de les oficines de Spanair a Barcelona.

Les mateixes fonts han apuntat que el comitè no ha pogut contactar fins avui mateix amb la direcció de Spanair, malgrat que aquesta va acordar divendres passat suspendre de manera abrupta tots els vols, fet que ha afectat 23.000 viatgers que havien de volar amb la companyia aquest cap de setmana.

Els serveis jurídics d'USOC començaran a treballar demà per estudiar les vies d'actuació després de la suspensió de les operacions de Spanair, que posen en perill uns 4.000 treballadors –2.000 de directes i altres 2.000 d'indirectes–, i les possibles mobilitzacions.

A més d'USOC, que controla el comitè de Barcelona i representa la majoria del personal de cabina, altres sindicats que estan estudiant mobilitzacions són CCOO i UGT, amb més influència entre els empleats de terra, i el Sepla, que aglutina els pilots.

D'una altra banda, els sindicats donen per fet que Spanair presentarà demà mateix concurs voluntari de creditors davant els jutjats de Barcelona per poder procedir a una liquidació ordenada de la companyia, que només el 2010 va perdre 115 milions d'euros.

Els representants dels treballadors consideren important que es presenti el concurs com més aviat millor per poder accedir a la prestació d'atur.

stats