Economia 02/11/2011

Tots Sants deixa a Catalunya una ocupació hotelera d'entre el 60 i el 80%

L'escassetat de bolets i les males previsons meteorològiques han fet caure l'ocupació hotelera a la Catalunya Central i a les comarques de Girona, respectivament

Acn
2 min
Turistes en una platja de Salou / ACN

BarcelonaCatalunya ha registrat una ocupació d'entre el 60 i el 80% aquest pont de Tots Sants. L'ocupació hotelera més alta s'ha registrat a la Catalunya Central, on la majoria d'establiments han assolit el 80%. Tot i això, ha estat més baixa que en anys a causa de l'escassetat de bolets. Per contra, l'ocupació més baixa ha estat la de Girona i la seva àrea metropolitana, on segons l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial l'ocupació turística ha estat del 60%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, a Ponent i a la demarcació de Tarragona les ocupacions han rondat el 70%. Per exemple a la Costa Daurada s'han assolit xifres del 70%, mentre que al Delta de l'Ebre les cases rurals situen l'ocupació entre el 60% i el 70%.

Catalunya Central

La mala arrencada de la temporada boletaire s'ha fet notar en l'ocupació turística de la Catalunya Central, tot i que ha seguit sent la més alta en aquest pont de Tots Sants que s'acaba aquest dimarts. La majoria d'establiments en aquesta zona han assolit el 80% d'ocupació, tot i que segons el director gerent de l'Hotel Estel de Berga, Carles Fígols, el percentatge d'ocupació ha estat bo però més baix respecte d'altres anys, en què s'arribava pràcticament al 100%. A comarques com el Bages o l'Anoia, l'ocupació hotelera ha estat molt més fluixa, al voltant del 20%, i han explicat que tenen més clients durant la setmana que en ponts.

Ponent

A Ponent, l'ocupació turística als establiments hotelers s'ha situat entre el 70 i el 75%, segons la Federació d'Hostaleria. El bon temps i el fet que aquest hagi estat el primer pont després de l'estiu han millorat els registres d'ocupació d'un 25% respecte a l'any passat, tot i que cal tenir en compte que només han obert el 60% dels establiments.

Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

A la demarcació de Tarragona, els balanços en la valoració de l'ocupació turística d'aquest pont de Tots Sants han estat desiguals. Mentre la Costa Daurada ha assolit xifres del 70%, satisfactòries pel sector, al Delta de l'Ebre les cases rurals situen l'ocupació només entre el 60 i el 70%, en el que han qualificat com un dels "pitjors" ponts dels darrers anys, ja que habitualment frega el 100%.

Per contra, a les comarques d'interior, com la Terra Alta, les xifres s'enfilen fins el 90%. Tal com ha explicat el president de l'Associació d'Hosteleria de la Terra Alta, Josep Montoya, "el binomi esport i turisme funciona molt bé". Per la seva part, l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda ha xifrat en un 70% l'ocupació en aquest pont de Tots Sants, i la seva valoració "molt positiva".

Girona

Un 60% és la mitjana d'ocupació turística que hi ha hagut durant aquest pont a Girona i la seva àrea metropolitana, segons les dades provisionals de l'Associació de d'Hostaleria de Girona i Radial. El dia més fort ha estat el dissabte, amb una ocupació del 80%, però la resta de dies ha caigut al 60%, en el cas de diumenge, i fins i tot al 50% el dilluns.

Les previsions meteorològiques que alertaven de pluges i mal temps i que, finalment, no han estat tan greus, ha estat una de les causes de la davallada, segons explica el seu gerent, Jesús Pastor: "El divendres a la nit hi havia hotels amb un 20% d'anul·lacions de turistes que s'havien tirat enrere per les previsions errònies de pluges". Les pernoctacions a la ciutat de Girona no van lligades a les fires de Sant Narcís perquè solen ser visites d'un sol dia.

stats