INFRAESTRUCTURES
Economia 29/10/2011

L'aeroport de Ciudad Real es queda sense vols per falta de demanda

Vueling ha deixat d'operar-hi coincidint amb la fi de les ajudes públiques que rebia de la comunitat de Castella-la Manxa. L'aeroport es va inaugurar fa tres anys

Ara / Agències
2 min
A l'aeroport de Ciudad Real ja no hi opera cap aerolínia

Ciudad RealVueling s'ha acomiadat avui de l'aeroport de Ciudad Real. Fins ara l'aerolínia catalana era l'única que operava en aquesta instal·lació, amb dos vols setmanals a Barcelona i Palma de Mallorca. L'últim vol s'ha enlairat amb 40 passatgers a bord. A partir d'avui, l'aeroport es queda sense vols comercials per falta de demanda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'aeroport manxec seguirà obert per als vols privats mentre el jutjat mercantil de Ciudad Real, que porta el concurs de creditors en què està immersa aquesta instal·lació, autoritzi el seu tancament provisional durant un any, tal com han demanat els administradors concursals.

Vueling va començar a volar des de Ciudad Real el novembre de 2010 amb quatre vols setmanals que unien la ciutat amb Barcelona i París. La decisió de Vueling d'abandonar l'aeroport coincideix amb la fi del contracte publicitari que va firmar la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa i que ha permès que l'aeròdrom ingressés 2,3 milions d'euros. La comunitat de Castella-la Manxa es troba en una greu situació financera. Recentment, l'agència Moody's va rebaixar la qualificació del deute d'aquesta regió al nivell d'escombraries.

Tres anys en funcionament

L'aeroport de Ciudad Real, a 200 quilòmetres de Madrid, es va inaugurar fa gairebé tres anys, el desembre del 2008, i el nombre de passatgers mai ha estat significatiu. Des de la seva inauguració, la xifra de viatgers que hi han passat s'eleva a poc més de 100.000 persones. El primer semestre del 2011 va tenir 11.844 passatgers, i les instal·lacions tenen capacitat per rebre fins a cinc milions de passatgers.

L'aeròdrom està en ple concurs de creditors, antiga suspensió de pagaments, pels seus deutes amb les caixes que van finançar-ne la construcció. Entre els principals creditors de l'aeroport hi ha les intervingudes Caja Castilla-la Mancha i CajaSur.

stats