Economia 03/06/2013

El 'banc dolent' ven 550 habitatges en tres mesos

El Sareb compta amb 8.000 habitatges sota el règim de lloguer, que li reporten una quarta part dels ingressos obtinguts per la gestió d'actius immobiliaris

Europa Press
1 min
LES VARIABLES DE LA REBAIXA  La política de comercialització del banc dolent, la rigidesa dels bancs a l'hora de concedir una hipoteca i les variables macroeconòmiques (bàsicament, atur i caiguda del PIB) arrossegaran el preu dels pisos a la baixa, segons els analistes.

MadridL'anomenat 'banc dolent', el Sareb, ha venut des de finals de febrer fins a maig un total de 550 habitatges, i té 800 operacions en marxa o pendents d'escripturar, a més de 2.200 immobles més sobre els quals existeix una oferta preliminar de compra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat la societat, fins al maig els ingressos obtinguts en la gestió dels actius financers -préstecs i crèdits al promotor- i immobiliaris van superar els 500 milions d'euros, una xifra en la qual no s'inclou el resultat de les campanyes comercials de venda d'immobles del Sareb realitzades en el marc del Saló Immobiliari Internacional de Madrid (Sima).

Un altre dels objectius que s'ha marcat el Sareb és potenciar el lloguer d'habitatge, especialment en aquells mercats on la liquiditat és menor i les possibilitats de venda més reduïdes. En l'actualitat, l'empresa compta ja amb gairebé 8.000 immobles sota el règim de lloguer, que li han reportat fins al moment la quarta part dels ingressos obtinguts per la gestió dels actius immobiliaris.

El Sareb té en la seva cartera 55.700 habitatges i uns 30.000 actius annexos, com places de garatge i trasters, així com uns 15.000 sòls, dels quals un 80% està considerat urbanitzable i urbà. A més, posseïx més de 185.000 metres quadrats en oficines, una trentena d'hotels, i 150.000 metres quadrats de superfície llogable en centres comercials.

stats