Publicitat
Publicitat

El comerç electrònic bat rècords el 2011 tot i la crisi

El sector va facturar 9.200 milions d'euros i es van fer 131 milions d'operacions a l'estat espanyol

El comerç electrònic va facturar 9.201 milions d'euros el 2011 a l'estat espanyol, un 25,7% més que al 2010, en un any marcat per la crisi del consum, segons un informe que ha publicat aquest divendres la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT).

Es van fer 131 milions de vendes 'online' amb targeta de crèdit en tot l'any, un 30,9% més que l'any anterior, cosa que indica que es van comprar més productes o serveis, però més barats. A més, segons l'informe, les vendes es van desaccelerar al quart trimestre.

La majoria de les transaccions van ser locals, és a dir, entre compradors i venedors de l'Estat, tot i que per un petit marge de 20 milions d'euros. Això no obstant, la balança comercial va ser negativa, perquè les compres de l'exterior a comerços espanyols va ser de només 296,2 milions, mentre que els espanyols van gastar-se 1.043 milions en comerços estrangers.

Els viatges, líders

El sector que més va facturar a internet va ser el dels viatges. En concret, les agències, seguides per les aerolínies. Entre tots dos sectors van sumar el 26,5% del total de facturació. A molta distància es va situar el màrqueting directe, amb un 6,7%, i el transport terrestre, amb un 5,9%.

Pel que fa al nombre de transaccions, les descàrregues musicals, so, imatge i electrodomèstics van ser líders, en concentrar un 10,1% de les operacions. 

Més continguts de Economia

  1. El BCE rebaixa les previsions de creixement pel contagi de la crisi a la Xina

    Draghi insinua que es podria ampliar la compra de bons. El PIB avançarà una dècima menys aquest any i dos menys el 2016 i 2017 del que es preveia anteriorment

  2. Catalunya i el País Valencià, on més ocupació s'ha destruït a l'agost

    La desocupació creix al Principat en 4.521 persones, fins als 506.306 desocupats, per la fi de la temporada turística

  3. Josep Piqué critica l'"escassa ambició" dels pressupostos de l'Estat

    L'exministre i vicepresident del Cercle d'Empresaris presenta un informe dels comptes públics