FINANCES PÚBLIQUES
Economia 13/05/2013

Mas-Colell dóna per tancada la negociació pel dèficit amb el govern espanyol, malgrat que admet que no hi ha una xifra pactada

El conseller d'Economia diu a TV3 que la xifra final no se sabrà, almenys, fins al juny, i assegura que els pressupostos no es faran fins queno es concreti. Admet que la Generalitat treballa amb l'elaboració de noves taxes i la modificació de l'impost de successions

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, admet que el Govern encara no sap quin serà el sostre de dèficit que marcarà l'executiu espanyol per a Catalunya, però assegura que no serà inferior a l'1,2%, i ajorna la concreció de la xifra fins, almenys, al juny.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho ha dit en una entrevista a 'Els matins', de TV3, en què ha valorat la reunió que va tenir divendres passat amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, com "una trobada de treball molt correcta, pel que respecta al tracte personal mutu". Tanmateix, ha assegurat que "no es van tractar xifres concretes", i ha remarcat que, de totes maneres, "el ministre sap perfectament quina és la postura catalana", que es manté inamovible en el 2,1%. En aquesta línia, ha assegurat que les converses i les negociacions amb el ministeri "continuen", malgrat que en els termes "essencials" la negociació "està feta", ha dit. "La pilota ja no és, ara, a la nostra teulada", ha conclòs el titular d'Economia.

Mas-Colell ha tornat a insistir que el Govern no presentarà els pressupostos del 2013 fins que l'executiu espanyol no concreti la xifra, i no ha descartat, com ja va fer fa unes setmanes, arribar a finals d'any amb els pressupostos prorrogats. En aquesta línia, ha explicat que s'haurà d'adaptar el decret de pròrroga per fer "viable" l'espera, ja que actualment només contemplava un termini curt, i ha assegurat que, malgrat que no serà un escenari "fàcil", és plausible arribar al desembre sense els pressupostos fets. Tanmateix, Mas-Colell ha admès que aquest serà "un any difícil, terrible", tant si hi ha pressupost com si no".

Sobre la possibilitat que ERC doni suport als comptes, Mas-Colell ha exhibit prudència però ha assegurat que hi ha "converses ordenades" perquè s'avanci cap a un acord.

El titular d'Economia també ha admès que, pel que fa als ingressos, s'està parlant de noves taxes, com en l'impost de successions, però ha assegurat que encara no s'ha concretat com es "materialitzaran".

stats