ECONOMIA
Economia 07/09/2011

La justícia alemanya avala el rescat de l'euro i les ajudes a Grècia

El Tribunal Constitucional del país germànic ha rebutjat les demandes dels euroescèptics

Efe
1 min

BerlínEl Tribunal Constitucional alemany ha rebutjat avui les demandes presentades contra el primer pla de rescat de l'euro i les ajudes a Grècia presentades per cinc professors universitaris i un diputat euroescèptic. Amb aquesta decisió, el màxim tribunal germànic dóna llum verda al pla per al rescat de l'euro i les ajudes als països de la zona euro que es troben en dificultats financeres i pressupostàries. Tot i l'aval, els jutges exigeixen que tots els plans de rescat i ajuts que s'hagin d'elaborar en el futur siguin aprovats sense excepció per la comissió pressupostària del Bundestag, el Parlament alemany.



Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El tribunal subratlla que no pot produir-se un automatisme en els pagaments que ataqui els drets dels diputats i reclama que els paquets d'ajudes siguin clarament definits perquè els parlamentaris tinguin possibilitats de controlar-los i fins i tot de rebutjar-los. Els jutges consideren que el primer pla de rescat de l'euro aprovat l'any passat va complir tots els criteris constitucionals i que el govern federal va mantenir la seva capacitat de decisió sobirana en el si de la Unió Europea.



Els demandants sostenien que la participació alemanya en el pla de rescat i les ajudes a Grècia lesionaven la potestat que, segons la Constitució, té el parlament nacional sobre el pressupost del país. A més, consideraven que l'ajuda a Grècia en particular i el pla del rescat de l'euro en general lesionen un principi del dret europeu segons el qual els estats de la UE no poden assumir deutes d'altres estats membres.

stats