Frankfurts per a vegetarians, brioixos fets d'algues i vuit novetats més d’Alimentaria
Les opcions per a vegetarians i la febre del vermut arriben al saló internacional de la indústria de l'alimentació a Barcelona
L'Hospitalet de LlobregatEl saló Alimentaria ha obert les portes a 4.000 empreses i milers de visitants professionals de tot el món. Les novetats, reformulacions i apostes de les companyies són quasi inabastables, però aquí teniu un tastet de les innovacions que s’hi poden trobar:
Frankfurt sense carn: La marca Vegione presenta salsitxes de Viena i promet que, tot i el gust, no hi ha ni rastre de carn. Tampoc porten gluten ni soja, sinó que estan fetes a base de proteïna de llet, ous i vegetals.
Embotit per a vegetarians: La catalana Noel desplega una nova gamma d’embotits a base de vegetals.
El xiclet energètic: Porta la cafeïna equivalent a dos cafès ‘expresso’. Són els xiclets L.A. Fuel, que prometen un efecte més immediat que les famoses begudes energètiques que ja hi ha al mercat.
Brioxeria d’alga: Croissants, magdalenes i altres dolços de la valenciana Dulcesol introdueixen l’alga clorel·la a la base de la seva recepta. Només en algun producte el color, tirant a verdós, els delata.
Vermucola: És l’aposta de la vermuteria reusenca Miró. Un vermut en llauna, fàcil de consumir i barrejat amb cola per prendre com a refresc. L’empresa ja prepara ampliar la gamma amb llimonada i taronjada.
Menjar sa entre hores: Els ‘snacks’ a base de pèsols arriben al mercat de la mà de Calbee Ibérica, que ho presenta com l’alternativa per ‘picar’ entre hores.
Birra de Singapur: El gran grup Heineken presenta a Alimentaria el llançament de la cervesa Tiger a Espanya. Es tracta d’una beguda nascuda a Singapur i força estesa en mercats asiàtics que ja es pot trobar al mercat espanyol per primer cop aprofitant el ‘boom’ de la gastronomia asiàtica.
Galetes orgàniques: La ‘start-up’ de Barcelona Paul&Pippa fa només un any que fabrica i distribueix una gamma de galetes ‘premium’ orgàniques sense aromes artificials. Les varietats van des del pastís de pastanaga fins al tomàquet, l'olivada o el parmesà.
Cacaolat amb cafeïna: El batut de xocolata català amplia la gamma amb el Cacaolat Mocca, una varietat que barreja cacau i cafè.
Un tomàquet fusionat: A simple vista és un tomàquet com qualsevol altre. L’empresa de distribució d’hortalisses Gavà Grup presenta una nova varietat de tomàquet nascuda de l'encreuament de dues varietats ja existents: el tomàquet de pera de Girona i el costoluto genoveso italià. L’empresa començarà a introduir el monterosa a nous mercats europeus properament.