Economia 11/12/2011

La taxa a les operacions financeres va endavant tot i l'oposició del Regne Unit

Alemanya i França reiteren la seva voluntat de crear l'impost "als 27" països de la UE

Efe
1 min

ParísEl ministre francès de Finances, François Baroin, ha subratllat avui la seva intenció de tirar endavant al costat d'Alemanya el pla per implantar un impost sobre les transaccions financeres a la Unió Europea tot i l'oposició del Regne Unit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Tenim intenció de fer-ho als 27" països de la UE, va assenyalar Baroin en una entrevista a la cadena de televisió "BFM TV", que a continuació va reconèixer que ja se sap que "els britànics diran que no".

Malgrat tot, ha recordat que "França i Alemanya han dit que avançaran ràpidament" i que els seus plans passen per establir una base imposable àmplia i un tipus reduït que no va xifrar.

El ministre francès va comentar l'acord de la cimera europea de Brussel·les, que va acabar divendres, i va reconèixer que "hauria estat millor que el Regne Unit" no s'hagués exclòs "en rebutjar l'acord intergovernamental que es va aconseguir.

"Lamentem la decisió de David Cameron (primer ministre britànic) però no els podem esperar", ha indicat Baroin, que es va mostrar esquiu a la pregunta de si el Regne Unit abandonarà la Unió Europea.

Va posar l'accent en què el compromís de Brussel·les "respon punt per punt a les qüestions plantejades per la crisi", que "és una crisi de confiança".

stats