Economia 19/09/2011

Les borses cauen de nou i els prestadors internacionals reclamen a Grècia que aprimi el sector públic

La UE i l'FMI també aconsella augmentar la recaptació d'impostos per garantir el nou tram de rescat de 8.000 milions d'euros

Acn
1 min

BarcelonaLes borses han caigut novament aquest dilluns, mentre l'euro ha perdut valor i es cotitza a 1,3599 dòlars i mentre els inversors temen una possible suspensió de pagaments de Grècia que arrossegui l'Eurozona sencera. Els mandataris europeus han acabat un cap de setmana de reunions en el marc de l'Ecofin sense arribar a un acord sobre noves maneres per afrontar la crisi del deute. Els prestadors internacionals, la UE i l'FMI, han dit a Grècia aquest dilluns que ha d'aprimar el sector públic i augmentar la recaptació d'impostos per garantir un nou i vital tram de rescat de 8.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després que el primer ministre de Grècia, Iorgos Papandreu, hagi cancel·lat un viatge als Estats Units per presidir una reunió d'emergència, la preocupació sobre que la crisi està empitjorant està creixent.

"Els mercats s'estan preparant pel pitjor, que és una suspensió de pagaments grega desordenada, ha explicat a Reuters un analista de la borsa de Londres. A tall d'exemple del descens de les borses, la mitjana industrial del Dow Jones ha baixat un 226,67 punts, fins als 11-282,42. Les accions europees han perdut un valor mitjà del 2,6 %, arrossegades per fortes pèrdues al sector bancari.

Amb la penombra tan estesa, els inversors no han respost a l'anunci de la Reserva Federal dels Estats Units, que introduirà noves mesures per estimular l'economia dels Estats Units a finals d'aquesta setmana.

stats