Economia 24/01/2011

El govern espanyol no cedeix i manté que per jubilar-se als 65 anys caldrà haver-ne treballat 41

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, diu que "aquesta és la flexibilitat que proposa el govern espanyol" als sindicats

Miquel Codolar
1 min

MadridEl ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha insistit avui que el govern espanyol manté que per jubilar-se als 65 anys se n'hagin d'haver treballat 41. Després de la Conferència Sectorial d'Ocupació per explicar als representants autonòmics la seva proposta sobre les polítiques actives d'ocupació, Gómez ha dit que "aquesta és la flexibilitat que proposa el govern espanyol" i ha recordat que el canvi començarà el 2013 i acabarà el 2027, però en qualsevol cas caldrà haver cotitzat la "quantitat suficient".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gómez ha afegit que les negociacions amb els sindicats per reformar el sistema de les pension s'intensificaran els propers dies per intentar arribar a un acord, ja que la voluntat ferma del govern espanyol per aprovar l'avantprojecte de llei és el proper divendres. Gómez ha recordat que l'acord també inclou les polítiques actives d'ocupació, els convenis col·lectius i les polítiques industrials. El ministre no ha volgut donar cap més explicació sobre les negociacions amb els sindicats, i ha dit que avui i demà seran dies claus pel que fa als contactes amb els grups parlamentaris, tot i que no considera "imprescindible" arribar a un acord abans del debat parlamentari.

stats