Economia 04/04/2011

La web de l'Agència Tributària, col·lapsada el primer dia de la declaració

En l'estrena del nou sistema per enviar la declaració de la renda, el programa ha quedat penjat per l'allau de peticions rebudes

Redacció
1 min

BarcelonaAmb l'arrencada de la campanya de la Renda 2010 l'Agència Tributària ha estrenat un nou sistema per presentar l'esborrany de la declaració. El nou programa, anomenat RENO, facilita aquesta tramitació ja que es pot demanar un número de referència a través del mòbil per consultar, modificar o confirmar l'esborrany en pocs minuts. Però els servidors no han aguantat i aquest sistema ha quedat penjat el primer dia de servei.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Hisenda ha explicat que aquest programa estava preparat per rebre entorn a 600 peticions cada minut, però no obstant aquesta capacitat s'ha superat amb escreix arribant a les 1.000 peticions per minut. Això ha fet que la web hagi quedat a hores d'ara inaccessible per una fallada en el sistema que també produeix que els missatges SMS que s'envien arribin amb retard.

L'esborrany es pot sol·licitar fins el dia 27 de juny i només cal facilitar el DNI, la dada de la casella 698 de la renda del 2009 i un número de mòbil.

stats