Vídeos 14/02/2013

Recreació del pas de l'asteroide feta per la NASA

Nasa

L'asteroide que aquest divendres s'acosta a la Terra té un diàmetre que és la meitat d'un camp de futbol. Travessarà l'espai terrestre de sud a nord, a 27.700 quilòmetres de la superfície terrestre. No hi cap possibilitat, per tant que impacti amb la superfície terrestre. Tot i la seva proximitat a la Terra -serà més a prop que molts satèl·lits- l'asteroide no serà visible sense instruments especials. Els millors llocs per observar-lo seran l'Europa Oriental, Austràlia i l'Àsia.

L'asteroide va ser descobert per uns astrònoms espanyols. La NASA observa l'espai per detectar aquestes roques i predir els seus moviments futurs. L'última vegada que va impactar un de dimensions semblants al 2012 DA14 ho va fer a Rússia, i va arrasar hectàrees d'arbres.

El responsable de la unitat de la NASA que estudia els NEO (Near Earth Object), insisteix que el pas de l'asteroide no és motiu de preocupació. La seva oficina prediu amb una antelació de cent anys les aproximacions d'aquests cossos a la Terra, "no només per una qüestió de prevenció, sinó perquè estudiar-los és important per a la ciència".

stats