Síria
Especials 07/03/2012

El balanç de morts a Síria des de l'inici de la repressió augmenta fins a 8.500

L'Observatori Sirià dels Drets Humans ha apujat la xifra de morts des del març del 2011 fins a quasi 8.500, dels quals més de 6.000 són civils. L'ONU va deixar de donar xifres oficials al gener

Afp
1 min
Refugiats sirians reben ajuda humanitària a Trípoli, al nord del Líban, aquest dimarts. / OMAR IBRAHIM / REUTERS

El CaireProp de 8.500 persones han mort per la violència des de l'inici de la revolta a Síria el març del 2011, segons ha indicat aquest dimecres l'Observatori Sirià dels Drets Humans (OSDH). Entre les víctimes hi ha 6.195 civils i 2.263 soldats i membres dels cossos de seguretat, dels quals 428 eren desertors que s'havien unit als rebels. El total, doncs, és de 8.458 morts, ha explicat el cap de l'OSDH, Rami Abdelrahman.

A finals de febrer, el secretari general adjunt de l'ONU, Lynn Pascoe, havia estimat que la repressió siriana havia causat "molt més de 7.500 morts". "No podem donar xifres precises, però hi ha informacions creïbles segons les quals el balanç excedeix els 100 morts civils per dia, dels quals molts són dones i nens", havia afirmat. "La comunitat internacional ha fracassat en la missió de posar fi a la massacre", i aquest fracàs "sembla que ha encoratjat el règim [sirià] a creure en la seva impunitat", va afegir.

La situació humanitària és cada cop més preocupant a Síria, on les organitzacions d'ajuda no tenen accés a les ciutats devastades pels bombardejos, especialment a Homs –al centre del país–, on un comboi d'ajuda d'urgència està bloquejat des de fa sis dies a les portes del barri de Baba Amr.

Les Nacions Unides van deixar de donar un balanç oficial precís de la repressió a Síria des de finals de gener, per la impossibilitat de recollir informació fiable sobre el terreny. Més de 25.000 refugiats són els que actualment censa l'ONU als països veïns de Síria, i la violència ha desplaçat entre 100.000 i 200.000 persones a l'interior del país.

stats