Especials 22/01/2012

Dimiteix el vicepresident del Consell Nacional de Transició de Líbia

Les protestes contra els nous governants del país han provocat la decisió d'Abdel Hafiz Ghoga. Mustafà Abdul Jalil, el líder del Consell, afirma que la situació podria conduir el país a "un pou sense fons"

Reuters
1 min
Manifestants destruint el cotxe d' Abdel Hafiz Gogha

El CaireEl vicepresident del Consell Nacional de Transició de Líbia, Abdel Hafiz Ghoga, ha comunicat que abandona el càrrec després de les protestes que s'han produït contra els nous governants del país. "Dimiteixo pel bé del país, és necessari fer-ho davant aquesta situació. Malauradament s'ha perdut el consens per mantenir els grans interessos nacionals. L'atmosfera de penúries i odi ha prevalgut. No vull que aquest clima continuï i afecti de manera negativa el Consell Nacional de la Transició i la seva tasca", ha declarat a Al Jazeera.

Mustafà Abdul Jalil, el líder del Consell Nacional de Transició, ha advertit que el país podria dirigir-se cap a "un pou sense fons" després que els manifestants van irrompre en una oficina del govern mentre ell era a dins i que l'alcalde de Bengasi també hagi dimitit. "Estem travessant una situació política que pot portar el país a un pou sense fons", ha dit Abdel Jalil en una conferència de premsa a Bengasi en què ha demanat més temps als manifestants per satisfer les seves demandes i ha anunciat que convocarà eleccions per trobar un nou alcalde per a la localitat.

stats