EGIPTE
Especials 27/09/2011

Egipte començarà el procés electoral el 28 de novembre

L'agència de notícies confirma aquesta data per a les legislatives, mentre que el canal àrab Al Arabiya destaca que les presidencials seran a finals del 2012

Agències
1 min

El CaireEgipte, de moment, ja ha marcat el tret de sortida per a les eleccions legislatives. Serà el 28 de novembre, segons ha informat aquest dimarts l'agència estatal de notícies MENA, poc després que els diaris estatals posessin el 21 de novembre com a data. De moment, tot el que se sap és que se celebraran en tres etapes, és a dir, tres rondes, per definir la configuració parlamentària del nou Egipte després de l'exdictador Hosni Mubàrak, derrotat el febrer després d'una curta revolta popular.

"El Consell Suprem de les Forces armades ha marcat el 28 de novembre com l'inici de la primera etapa de les eleccions parlamentàries", ha dit l'agència.

D'altra banda, un corresponsal de la cadena àrab Al-Arabiya ha informat –citant fonts del govern provisional– que no està previst celebrar eleccions presidencials fins a finals del 2012 o bé inicis del 2013. D'aquesta manera, la Junta Militar que governa des de la caiguda de Mubàrak esperaria a formar els partits polítics per després convocar el poble per escollir un nou president.

Després de la revolta es va marcar en l'agenda les legislatives per a l'agost, una data que s'ha anat allargant i, de moment, no tindrà trobada fins a finals d'any.

stats