LÍBIA
Especials 24/08/2011

La batalla s'intensifica als barris de Trípoli

Els enfrontaments s'estenen per tota la capital després de prendre ahir la residència del dictador libi, que continua desaparegut

Redacció
1 min
Controls rebels a Trípoli. EFE

BarcelonaLa batalla de Trípoli està lluny d'arribar a un punt final. El discurs de Gaddafi aquesta matinada per ràdio s'ha convertit en el detonant d'una llarga lluita als carrers per aconseguir el control de la capital. Els carrers de la ciutat són deserts i només s'hi poden veure milicians o periodistes. Tot i que els rebels asseguren controlar gairebé tota la ciutat, en moltes zones encara hi ha combats entre gaddafistes i opositors, el que es tradueix en grans columnes de fum que s'eleven per damunt de molts edificis.

Segons ha informat el Consell Nacional de Transició libi (CNT), els gaddafistes han bombardejat diversos barris de la capital i el bastió de Gaddafi mentre en d'altres districtes del sud es viu un intens foc creuat degut a rumors que el dictador podria estar amagat a la zona. Les tropes lleials al règim s'han pres al peu de les lletra les declaracions de Gaddafi aquesta matinada, on ha dit estar disposat a "morir o vèncer" en la lluita contra aquesta "agressió". Muammar al-Gaddafi ha ratificat les paraules del seu fill, Saïf al-Islam, i hi ha dit en una emissora local que la fugida del seu complex és un moviment "tàctic".

Franctiradors als afores i a Bab Azizzia

Testimonis consultats per Al-Jazira expliquen que tota la capital està envoltada de franctiradors gaddafiestes, que també haurien atacat el complex de Bab Azizzia, un dia després de la conquesta rebel. "Acabem de fugir de Bab Azizzia després que tres coets explotessin a la zona. Ens ha anat de molt poc. Els dos primers ens ha sobrepassat i explotat a certa distància darrere nostra el tercer ha fet ressonar tot el jardí...", diu el corresponsal de la cadena qatariana Evan Hill.

stats