Bàsquet
Especials 12/08/2012

La selecció espanyola de bàsquet frega la gesta però cau davant el Dream Team (107-100)

Pau Gasol (24 punts), Joan Carles Navarro (21) i Marc Gasol (17) han estat decisius per resistir durant 30 minuts el poder anotador d'un combinat nord-americà que ha desencallat el partit en l'últim quart

Pau Gasol intenta taponar Tyson Chandler

BarcelonaLa medalla d'or semblava seva abans de començar els Jocs de Londres, però l'equip nord-americà de bàsquet l'ha hagut de suar molt més del que tenia previst. La selecció espanyola s'ha tutejat amb el Dream Team i li ha exigit el màxim, especialment després d'un segon quart defensivament molt fort. En els últims minuts, però, la fatiga física ha fet minvar les opcions dels de Scariolo, que no han pogut arribar als últims atacs amb opcions de remuntada, malgrat que han fregat la gesta de derrotar els NBA. 107-100, medalla de plata, però final brillant per a una generació única.

El primer quart ha començat revolucionat, ràpid, mogut. De cistella en cistella, sense especular. Joan Carles Navarro i Pau Gasol han sigut els encarregats de mantenir el pols anotador contra l'equip nord-americà, que ha fet 6 triples per deixar els primers deu minuts amb un avantatge de 35-27.

En el segon quart, Espanya ha millorat el treball defensiu i ha corregit els defectes que la defensa en zona estava provocant. Els Estats Units han començat a tenir dificultats per trobar situacions còmodes de tir de tres i han tancat el segon parcial amb només un encert i un bagatge anotador inferior a l'espanyol (24-31). El resultat s'ha igualat gràcies a l'aparició de Rudy Fernández i la direcció de Sergio Rodríguez, però la intensitat defensiva per frenar el joc interior dels NBA ha deixat Marc Gasol (4) i Felipe Reyes (3) carregats de personals. Al descans, però, la recompensa d'aquest treball ferotge era un marcador esperançador, 59-58.

Després del descans, el partit ha seguit amb la mateixa intensitat. Espanya ha intentat mantenir a ratlla l'atac nord-americà, que, malgrat els problemes de fluïdesa, ha tornat a sentir-se fort gràcies a quatre triples. Pau Gasol i Ibaka han agafat el relleu anotador de Navarro −encallat en 19 punts− per igualar el resultat, que a deu minuts del final era de 83-82.

Però en l'últim quart, a l'equip de Scariolo li ha costat molt anotar i, en canvi, els Estats Units han aconseguit un parcial de 7-2 que els ha distanciat en el marcador de seguida (90-84). Aturat en atac i fatigat en defensa, Espanya ha intentat resistir el ritme per allargar l'emoció, per arribar als minuts finals amb opcions. Però els nord-americans s'han deixat anar i, a quatre minuts del final, anaven 97-87. Aquesta renda els ha permès jugar tranquils i Espanya ha hagut de jugar més accelerada, conscients que remuntar era gairebé impossible. Però l'equip espanyol ho ha intentat fins al final i, dirigit per un Pau Gasol immens, ha tancat el parcial (24-18) per acabar el partit en un meritori 107-100.