LÍBIA
Especials 23/03/2011

El Regne Unit assegura que la força aèria de Gaddafi ha estat destruïda

El comandant britànic Greg Bagwell ha indicat que la coalició internacional pot patrullar per l'espai aeri libi “gairebé amb total impunitat” després de "destruir gran part de la força aèria" del líder de Líbia

Efe
1 min
Quatre avions italians de la coalició internacional

Trípoli p { margin-bottom: 0.21cm; } El comandant de la Força Aèria britània Greg Bagwell ha assegurat que l'aviació de Muammar al-Gaddafi ha estat destruïda i que la coalició internacional patrulla “gairebé amb total impunitat” per l'espai aeri libi. Bagwell ha indicat des de la base italiana de Gioia del Colle que els avions aliats “han destruït gran part de la força aèria” del dictador libi. L'aviació de Trípoli “ha deixat d'existir com a força de combat”, ha dit Bagwell. El comandant ha afegit que “hem tret els ulls i les orelles” a Gaddafi, i que “el seu sistema de defensa integrat i les seves xarxes de control estan malmeses seriosament, fins al punt que podem operar amb total impunitat per Líbia”.

Bagwell ha assegurat que cap avió de l'exèrcit britànic ha estat atacat durant l'operació, amparada per la resolució 1973 de l'ONU, que va autoritzar una zona d'exclusió aèria a Líbia amb l'objectiu de protegir els civils dels atacs de Gaddafi.

stats