Especials 29/06/2012

Unió tria president i comença el Tour de França: el dia que ens espera

L'elecció dels militants d'Unió entre Ramon Espadaler i Assumpció Laïlla centrarà l'actualitat aquest dissabte

Ara
2 min
El portaveu adjunt de CiU al Parlament, Ramon Espadaler, va respondre ahir al PSC.

BarcelonaEl dia que ens espera en 5 previsions informatives. Acabada la cimera europea, aquest dissabte serà notícia:

1. Nou cap d'Unió. El consell nacional d'Unió triarà aquest dissabte el seu president. Els militants democristians esculliran entre Ramon Espadaler –actual president, candidat oficialista i que aquest divendres ha rebut el suport de Josep A. Duran i Lleida, líder del partit– i Assumpció Laïlla. Laïlla és diputada al Parlament i forma part de l'executiva del partit, però està adscrita al corrent renovador que lidera Antoni Castellà, secretari d'Universitats de la Generalitat i també membre de la direcció del partit.

2. Enèsima reunió del Consell de Seguretat sobre Síria. Ginebra acollirà aquest dissabte una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU per trobar una solució pacífica a la crisi siriana. Tot i que l'enviat especial per Síria, Kofi Annan, assegura que afrontava amb "optimisme" arribar a un acord, altres fonts diplomàtiques són més que pessimistes.

3. Arrenca el Grec amb concerts gratuïts. El festival Grec arrencarà amb una festa popular a l'Arc de Triomf on actuaran, a partir de les 21, Canteca de Macao i La Troba Kung-Fú. També hi haurà l'actuació del circ i la dansa aèria dels belgues Theater TOL, que ascendiran a 30 metres amb unes bicis voladores i una pantalla oval amb imatges del Grec. A les 12 de la nit, entrat l'1 de juliol, es donarà el tret de sortida al certamen.

4. Primera etapa d'un clàssic estiuenc, el Tour de França. La ciutat belga de Lieja serà escenari de la primera etapa del Tour de França, una contrarellotge indvidual. Sense Contador i Schleck, el Tour arriba amb l'australià Cadel Evans llest per defensar el títol de l'any passat.

5. Gamelab a Montjuïc. Aquest dissabte estarem pendents de la fira Gamelab, que se celebra a la Fira de Montjuïc de Barcelona. El cap de setmana serà el moment especial per als estudiants del camp informàtic i de l'animació. Hi haurà Joan Pau López Arenas, Cap d'Art del joc Paradise Club, i professor del Màster d'Art i Disseny Visual de Videojocs. Aquesta Fira és considerada l'esdeveniment internacional més important d'Espanya en els terrenys del videojoc i l'oci interactiu.

stats