Alemanya
Especials 25/05/2012

Els alemanys són més rics que mai

La riquesa financera privada dels alemanys va assolir un rècord històric el 2011, tot i les pèrdues als mercats financers

Ara
1 min
Sí: Jens Weidmann, Sergio Lobera. No: M.A. Fernández Ordóñez, Antonio Beteta

BarcelonaEl patrimoni financer privat dels alemanys va arribar l'any passat a la suma total de 4.715 milions d'euros, assolint un rècord històric malgrat les pèrdues en els mercats financers, segons una xifra anunciada dijous pel Bundesbank que recull el diari 'Le Monde'. Aquesta xifra no té en compte altres tipus de riquesa, com els béns immobiliaris.

Un portaveu del banc central alemany va relativitzar la xifra tot afirmant que la riquesa dels alemanys ha crescut de manera constant des de la unificació del país, amb descensos puntuals que mai duren més d'uns mesos.

Segons el Bundesbank, per causa de la crisi del deute els alemanys han orientat els seus estalvis a inversions bancàries a curt termini o en pòlisses d'assegurances, allunyant-se de les inversions en bons. Les turbulències als mercats financers van dur l'any passat a unes pèrdues totals de 92 milions d'euros en les inversions en bons i accions.

stats