CAP AL 20-N
Política 09/11/2011

El PSC crispa la campanya vinculant retallades i mort

Els socialistes relacionen la mort d'una dona aquest cap de setmana a l'hospital de Sant Pau amb les retallades en sanitat. El PSC ha fet públic el cas el mateix dia que ha presentat un vídeo que relaciona retallades amb morts

Ara
2 min
El PSC simula un mort per les retallades a l'hospital en un espot de campanya

BarcelonaSi la campanya transcorria fins ara per camins planers, sense grans estridències, aquest dimecres ha fet un gir de 180 graus. El PSC ha posat en marxa una dura ofensiva contra les retallades del Govern de CiU en la sanitat. Fins al punt que ha arribat a relacionar directament la mort d'una dona aquest diumenge amb la tisorada de l'executiu d'Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat tarragoní i portaveu socialista en matèria de salut, Josep Maria Sabaté, ha afirmat aquest dimecres que el sistema de salut públic català “està perdent qualitat a marxes forçades”. Però ha anat més enllà i ha parlat del cas -“el més greu que hem conegut fins ara”- és el d'una dona amb càncer de fetge “que va morir el diumenge passat a l'Hospital de Sant Pau després de 9 hores d'espera a causa d'una hemorràgia interna perquè no hi havia cirurgià per atendre-la”. “De ser cert i de confirmar-se, exigiríem les màximes responsabilitats”, ha afegit. A més, ha assegurat que demanaran una “investigació” i que es plantegen fer comparèixer el conseller Boi Ruiz al Parlament perquè doni explicacions.

El vídeo de la discòrdia

La denúncia dels socialistes ha coincidit el mateix dia que han presentat un vídeo en què també relacionen la mort d'un pacient amb les retallades del Govern. El vídeo ha encès les xarxes socials. Han opinat personalitats com la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha instat l'exconsellera de salut Marina Geli a dir si comparteix el vídeo: “Per molt crítica que sigui amb el Govern, ella no menteix”, ha afirmat Ortega al Twitter. També s'hi ha referit el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha considerat que el vídeo ha superat els “límits de l'ètica”. La campanya pren ara una nova dimensió.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.

stats