Política 29/11/2012

Homs: "Amb ERC, primer hem de parlar del què i després ja veurem el com"

CiU descarta eleccions anticipades encara que els republicans es limitin a donar suport estable des de fora el Govern

Ara
1 min
El Govern ratifica el director del CEO malgrat la seva falta d'encert

BarcelonaEl portaveu del Govern en funcions, Francesc Homs, espera que el no d'ERC a entrar al Govern no sigui definitiu i creu que encara hi ha marge en les negociacions que es mantindran durant els pròxims dies. En una entrevista a TV3, Homs ha demanat als republicans que deixin "al marge" els interessos partidaris i els ha recordat que "en altres èpoques havien entrat al Govern, i no per fer front a una situació econòmica tantdelicada econòmicament com tenim, i menys per fer front a una consulta i a un procés d'aquestes característiques, com mai ens l'hem plantejat a la història". Sobre les peticions d'ERC, Homs ha assegurat que CiU està disposada a "parlar absolutament de tot".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha descartat minuts abans en declaracions a Catalunya Ràdio eleccions anticipades. L'endemà de la reunió al Palau de la Generalitat entre Mas i Junqueras, Homs ha dit que ara cal "obrir un període de negociacions" i que l'important és "parlar del què", i "després ja veurem el com", ha dit, i ha donat a entendre que podrien acceptar les condicions dels republicans, que es neguen a entrar a l'executiu.

Homs ha deixat clar, però, que el seu objectiu és que ERC entri a l'executiu. "El concepte govern fort l'entenem validat per una coalició de formacions polítiques, que és el que normalment es fa", ha assegurat. En tot cas, Homs ha insistit que no preveuen eleccions anticipades si cap grup vol formar govern amb CiU. El PSC també ha tancat la porta al pacte. CiU descarta fer-ho amb el PP.

stats