CAP AL 25-N
Política 11/11/2012

Crítiques de dirigents del PSC als comentaris de Marcelino Iglesias sobre el nazisme

Martínez-Sampere demana "prudència" i "respecte" i Jordi Martí diu que "esmentar els morts del segle XX torna a ser un excés"

Ara
2 min
Pere Navarro amb Marcelino Iglesias. ACN

BarcelonaComparar el nacionalisme d'Artur Mas amb el nazisme és un "excés" i un dels paral·lelismes que "carrega el diable" en temps de campanya. Així s'ha expressat aquest diumenge el president del grup municipal del PSC de Barcelona, Jordi Martí, després que l'expresident socialista de l'Aragó Marcelino Iglesias, en un míting amb el candidat Pere Navarro, hagi equiparat el nacionalisme d'Artur Mas amb el nazisme causant de desenes de milions de morts el segle XX.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan a Europa s'han posat fronteres i han guanyat els hipernacionalismes, hem tingut molts desastres, més de 100 milions de morts", havia etzibat Iglesias. La intervenció de l'expresident aragonès no ha fet cap gràcia a l'equip de campanya dels socialistes catalans. La primera veu interna crítica que s'ha alçat en públic ha estat la de Jordi Martí, al seu Twitter: "Els paral·lelismes en aquesta campanya els carrega el diable. Esmentar els morts del segle XX torna a ser un excés... Prudència!!".

La diputada Rocío Martínez-Sampere també ha criticat les paraules d'Iglesias: "Els nacionalismes van provocar morts com ho va fer el socialisme. Afortunadament per tots, ara estem en democràcia SXXI". Ho ha fet en un tuit en el qual ha afegit els 'hashtags' "#prudència" i "#respecte". El tuit l'ha retuitejat la diputada gironina Pia Bosch.

Un altre militant del PSC, José Antonio Donaire, ha piulat: "Darrera hora. Marcelino Iglesias descobreix que un nacionalista va dissenyar la Comic Sans #porquenotecallas".

El precedent de Sabaté

Iglesias ha fet les polèmiques declaracions un dia després d'una altra patinada de campanya del PSC, quan Pere Navarro va difondre per Twitter un controvertit missatge que havia llançat en un míting el cap de llista del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, en què va acusar el president Mas d'haver-se beneficiat "personalment" de la supressió de l'impost de successions amb la mort del seu pare i la seva germana els últims dos anys. Navarro va eliminar el missatge de Twitter per la polseguera que havia aixecat a les xarxes socials.

stats