CAP AL 25-N
Política 16/11/2012

Mas ja admet que és “pràcticament impossible” la majoria absoluta

El president i candidat a la reelecció per CiU considera que es podrà considerar un "bon resultat" per a la formació ampliar la distància amb el segon partit del Parlament

Acn
1 min

BarcelonaEl candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha admès aquest divendres que la majoria absoluta és pràcticament impossible d'aconseguir a Catalunya per les circumstàncies actuals, "amb molts partits" que tenen possibilitat d'entrar al Parlament. En una entrevista a RNE, el líder de CiU ha parlat de "sis o set" formacions amb possibilitats, però no ha renunciat a una "majoria excepcional" per tirar endavant el seu projecte després de les eleccions del 25-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les circumstàncies actuals fan molt difícil aconseguir una majoria absoluta, reconeix Mas, ja que el vot queda molt repartit, argumenta. Tot i això, no renuncia a la majoria, encara que prefereix parlar d'una "majoria excepcional" li que permeti tirar endavant el projecte de CiU.

Descarta el PP

En aquesta situació, "ampliar" la distància entre el primer partit i el segon, que actualment és el PSC, ja seria "un bon resultat", ha manifestat. Sense voler concretar pactes postelectorals, Mas sí que l'ha descartat amb el PP, "perquè les posicions són molt distants" i, "sobretot", perquè està en contra de qualsevol procés pel dret a decidir.

stats