El PSC relega Marina Geli al número dos per Girona

L'exconsellera accepta el càrrec a contracor per no trencar la federació. Juli Fernández serà el cap de llista a la demarcació

Sara González
1 min
ENTESA SOCIOVERGENT L'exconsellera de Salut Marina Geli i l'actual conseller, Boi Ruiz, havien de comparèixer a la comissió. PSC i CiU havien pactat la llista.

BarcelonaEl PSC ha relegat l'exconsellera Marina Geli de número dos per Girona, tot i haver obtingut el suport de les agrupacions gironines. En una conversa amb l'ARA, Geli ha dit que accepta que la cúpula la relegui a número dos per "responsabilitat" i "no trencar el partit". Juli Fernández, tal i com volia la cúpula, serà finalment el cap de cartell a l'espera que la llista sigui ratificada al consell nacional d'aquest diumenge.

El primer secretari de la federació i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha hagut d'acceptar una solució intermitja entre la seva proposta, pilotada des de Nicaragua, i la voluntat de les agrupacions gironines. Ell era el favorit de la cúpula per encapçalar la llista a la demarcació però es va retirar en veure que el suport majoritari el capitalitzava Geli. La jugada va ser proposar Iolanda Pineda, exalcaldessa de Salt, com a opció de consens i deixar fora l'exconsellera, però les agrupacions es van rebel·lar perquè van considerar que es tractava d'una imposició que deixava de banda les preferències de la majoria. Fernández va prendre la salomònica decisió de deixar en mans de Nicaragua la decisió i finalment ell serà el cap de llista.

stats