POLÍTICA
Política 03/12/2012

De Cospedal, sobre Duran: "Ja no deu voler ser ministre d'Exteriors de Catalunya, i em sembla bé"

Diu que no té "res a pactar" amb CiU mentre no abandoni l'aposta sobiranista

Agències
1 min
La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal (d), i la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, durant la roda de premsa posterior al comitè executiu nacional del PP / EFE

Barcelona"Deu ser que Duran ja no vol ser ministre d'Exteriors de Catalunya, i em sembla bé". Així ha respost la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, a la voluntat d'Unió de refer ponts amb tots els partits, inclòs el PP. La direcció del PP espera que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, faci un canvi de rumb respecte a les últimes setmanes i presenti "plantejaments diferents" a Mariano Rajoy després del 25-N. De Cospedal ha advertit que que el PP està disposat a "parlar amb tothom", però "no té res a pactar" amb CiU mentre la Federació mantingui el discurs sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Cospedal ha fet aquestes manifestacions després de la reunió del Comitè de Direcció del PP al carrer Génova de Madrid, en una roda de premsa on ha reiterat que el president espanyol no trencarà els lligams amb la presidència de la Generalitat i "parlarà de tot el que calgui parlar" dins el marc espanyol, de la mateixa manera que ho fa "amb totes les comunitats".

"No és que estiguem en una fase nova", ha dit, però sí que "hi ha hagut un procés electoral a Catalunya" on Artur Mas ha obtingut "molts menys suports que abans" i per tant "suposo que també el president de la Generalitat tindrà plantejaments diferents a fer al president del govern d'Espanya que fa alguns dies".

Suport a totes les concentracions espanyolistes

De Cospedal també ha parlat de les manifestacions que s'han convocat per al dia de la Constitució, el 6 de desembre, a favor de la unitat d'Espanya. Sense introduir cap matís, ha avançat que "totes les concentracions" que es facin "per la unitat del país comptaran amb el suport del PP".

stats