POLÍTICA
Política 03/12/2012

El PP busca la complicitat de Duran i Unió per fer fora Mas

Alicia Sánchez-Camacho apel·la a la "responsabilitat" d'UDC perquè CiU proposi per a la Presidència de la Generalitat a un altre candidat que no sigui Mas, a qui veu "inhabilitat" i perquè la federació nacionalista canviï ja de líder

Marc Colomer
2 min
Camacho reeditaria l'acord amb Mas si oblidés la consulta.

BarcelonaEl PP no abaixa el to. La líder dels populars catalans ha apel·lat aquest dilluns a la "responsabilitat" d'Unió i del seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida, perquè CiU proposi un candidat a la Presidència de la Generalitat diferent a Artur Mas, a qui atribueix el "bloqueig" del país i la "fragmentació" del Parlament. "CiU hauria de buscar un altre líder per encapçalar la pròxima legislatura", ha etzibat Camacho, que considera que els resultats del 25-N "inhabiliten" Mas i "l'invaliden perquè interpreti la voluntat del poble de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva del PP a Catalunya, la seva líder ha assegurat que ha mantingut contactes amb Unió i amb el PSC per sondejar-los sobre les seves "prioritats". "Demanem al senyor Duran que actuï de forma responsable d'una vegada, es posi al costat del PP i amb els seus 13 diputats arribi a acords amb el PP", ha dit Camacho. Un torpede directe a la línia de flotació de CiU després dels resultats de les eleccions.

I encara més, ha advertit que buscarà també la complicitat del que ella anomena els "moderats" de CDC per intentar evitar un pacte amb ERC que seria 'casus belli' per al PP. Així, ara l'argumentari popular passa per relacionar un eventual pacte CiU-ERC amb "incompliment de les obligacions pressupostàries" pel que fa a l'objectiu de dèficit que, per cert, tampoc compleix el govern espanyol de Mariano Rajoy. Ha tornat a amenaçar amb el Fons de Liquiditat Autonòmic en cas que CiU i ERC signin un pacte per impulsar l'exercici de l'autodeterminació.

De majories i minories

El PP segueix fent una lectura particular dels resultats electorals. Així, per Camacho no hi ha més interpretació possible que hi ha una majoria no independentista "per primer cop" al Parlament. I com ho suma? Doncs posa al mateix sac a PP, PSC, C's, ICV-EUiA i els 13 diputats d'Unió. En ser preguntada per l'àmplia majoria a favor del dret a l'autodeterminació, s'ha limitat a respondre de nou que l'independentisme no és majoritari. "Qui prioritzi el dret a decidir, s'equivocarà", ha advertit.

stats