Alemanya i Polònia igualen forces en un duel físic i disputat (0-0)

El conjunt de Löw s'ha vist anul·lat per la fortalesa d'uns polonesos que han protagonitzat diverses ocasions clares

Roger Requena
Piszczek pugna amb Müller per una pilota durant l'Alemanya-Polònia

BarcelonaEl primer partit sense gols d'aquesta Eurocopa ha tingut com a protagonistes a Alemanya i Polònia, dues seleccions que han equilibrat forces (0-0) i que deixen molt obert el grup C, que arribarà a la tercera jornada amb tot per decidir.

El múscul i la potència han pres el protagonisme en un partit marcat per la igualtat de forces d'ambdues seleccions, capaces de proposar i de frenar a la seva rival en un partit que ha anat embogint amb el pas dels minuts. Alemanya ha intentat dominar, però es veia mancada del desequilibri suficient per trencar l'ordenat entramat defensiu polonès, capaç d'anul·lar el potencial ofensiu germànic.

Amb gairebé el mateix onze de la primera jornada —amb l'únic canvi de Hummels a Mustafi—, Alemanya ha començat avisant a través de Götze, Hector i Kroos. Lluny de posar la por al cos als polonesos, els tres avisos han despertat una Polònia que s'ha anat animant, i que ha passat de limitar-se a frenar als alemanys amb una proposta replegada a buscar la velocitat als contracops.

Lewandowski era l'home més buscat pels seus, però també el més perseguit pels alemanys —especialment per Hummels— ben coneixedors del seu potencial. El davanter del Bayern ha portat de corcoll la defensa germànica, que s'ha hagut de multiplicar per frenar-lo. La segona part ha començat amb una Polònia encara més animada que ha tingut en Milik una de les ocasions més clares, una centrada que no ha arribat a rematar de cap.

El partit s'ha anat animant amb el pas dels minuts, i en la guerra d'alternatives, quan Polònia semblava protagonitzar els avisos més clars Fabianski ha hagut d'intervenir per salvar un gran remat d'Özil. El ball d'alternatives ha derivat en un duel obert, on qualsevol dels dos ha pogut guanyar.