Itàlia
Especials 19/05/2012

La pista mafiosa al darrere de l'atemptat de Bríndisi

Les coincidències que porten a pensar els investigadors que una organització criminal mafiosa és al darrere de les explosions

Ara
1 min
La policia recull pistes al lloc dels fets / EFE

BarcelonaLes primeres hipòtesis apunten que al darrere de les explosions d'aquest dissabte davant d'una escola a Bríndisi, a la regió italiana de la Pulla, hi podria haver una organització criminal mafiosa.

1. El centre educatiu atacat porta el nom del jutge Falcone

L'institut atacat porta el nom del jutge antimàfia Giovanni Falcone i la seva dona Francesca Morvillo, que van morir amb els seus tres guardaespatlles en un atemptat el 23 de maig del 1992.

2. L'aniversari de l'atemptat contra el jutge antimàfia

Falten quatre dies pel 20è aniversari de l'atemptat contra aquest jutge, convertit en una icona de la lluita contra el crim organitzat.

3. Una marxa antimàfia havia de passar per aquí

Tot just avui havia d'arribar a Bríndisi una caravana antimàfia que va sortir de Roma l'11 d'abril i ha d'arribar a Sicília l'11 d'octubre després de recórrer tot el país en 80 dies. Avui mateix hi havia prevista una roda de premsa en un local confiscat a la màfia a Bríndisi per explicar els objectius d'aquesta marxa.

4. Un cop recent a la Sacra Corona Unita, la màfia de la Pulla

Només fa 10 dies que la policia va fer un cop important contra la màfia de la Pulla, la Sacra Corona Unita, amb l'arrest a Mesagne –prop de Bríndisi– de 16 persones acusades de pertànyer al crim organitzat.

stats