POLÍTICA
Especials 28/03/2012

El govern del PP avisa que la vaga no aturarà la reforma laboral, tingui l'èxit que tingui

"La disjuntiva no és si la vaga general serà més o menys seguida, és si se surt o no de la crisi", diu el ministre d'Hisenda

Ara
2 min
Els diputats d'IU han mostrat cartells de la vaga general

MadridEl govern de Rajoy ha tret pit aquest dimecres per defensar la reforma laboral, la vigília de la vaga general convocada pels sindicats. L'executiu no farà marxa enrere, sigui quin sigui el resultat de la mobilització.

I per deixar-ho ben clar, fins a quatre ministres han sortit a repetir-ho.

Luis de Guindos: Hi haurà reforma "independentment de l'èxit o fracàs" de la vaga

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat que "independentment de l'èxit o fracàs" de la vaga general d'aquest dijous el govern espanyol "no modificarà res" de la reforma laboral.

En un dinar informatiu a Madrid, el ministre ha dit que "respecta" el dret de vaga però demana que també es respecti el del treball. També ha reclamat que la jornada de vaga sigui un "dia tranquil i pacífic".

Cristóbal Montoro: "Aquest govern no cedirà"

"La disjuntiva no és si la vaga general serà més o menys seguida, és si se surt o no de la crisi", ha dit el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Congrés. "Això és el que hi ha en joc, i aquest govern no cedirà", ha afegit. El ministre diu que ens trobem davant una "situació límit" i que l'executiu "està obligat a fer reformes".

Soraya Sáenz de Santamaría invoca Zapatero

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat la reforma invocant l'expresident Zapatero. Santamaría ha tirat d'hemeroteca i ha recordat el que va dir el president socialista durant la convocatòria de vaga del 2010: "La reforma s'aprovarà tant sí com no", "més enllà de la vaga la gran diferència entre una gran nació i una altra que no ho és és ser capaç de prendre decisions quan hi ha dificultats", va dir Zapatero.

Santamaría diu que el PSOE entén el diàleg social "com una excusa per no governar" quan ocupa la Moncloa i un simple "eslògan" quan és a l'oposició.

Fátima Báñez: "El més fàcil és amagar-se darrere d'una pancarta"

La ministra de Treball, Fátima Báñez, ha dit que la reforma laboral busca frenar com més aviat millor la destrucció d'ocupació perquè quan comenci a crear-se'n sigui de qualitat i estable. Ha destacat que el govern espanyol es va trobar un país en "emergència econòmica i social" i que el que no es podia permetre era "no fer res" i frustrar les esperances dels que volen "compromís i responsabilitat".

"El més fàcil és amagar-se darrere d'una pancarta. Jo espero de vostè el més difícil, que és fer aportacions i donar solucions". Així de contundent s'ha mostrat en resposta a una pregunta al Congrés del coordinador general d'IU, Cayo Lara, sobre la vaga general d'aquest dijous.

La ministra de Treball assegura que en sis setmanes s'han formalitzat 10.000 contractes per a emprenedors gràcies a la reforma laboral. Els joves han copat el 54% dels nous llocs de treball. L'anomenat contracte indefinit de suport als emprenedors és un dels que més oposició ha creat entre els sindicats, perquè permet la possibilitat d'establir un període de prova d'un any.

stats