Esports 23/07/2012

Alonso, més primer que mai

Martí Molina
2 min
Alonso, més primer que mai

BARCELONASortia el primer. Va acabar el primer. Fernando Alonso va completar una actuació rodona a Hockenheim. Sortint des de la pole , va ser el més ràpid quan el semàfor es va posar verd i va acabar travessant en solitari la meta. Un triomf que va haver de suar pels atacs constants de Vettel i Button, però que va acabar aconseguint amb l'elegància i majestuositat de qui ha estat tocat amb la vareta del pilotatge.

No és un tòpic: va ser una cursa molt disputada. I amb els pneumàtics com a element clau. Els pilots capdavanters van apostar per fer tres aturades, començant amb el compost més tou i continuant amb el més dur. Només Schumacher va arriscar amb una aturada més, però l'aposta no li va sortir gens bé al kaiser , que va passar de la tercera posició inicial a la setena.

Després de l'últim canvi de gomes, Alonso liderava la prova seguit de Button. Faltaven menys de quinze voltes i semblava que l'asturià hauria d'acabar cedint. Però tenia un as a la màniga: "Sé que és difícil però estigueu tranquils. Està tot controlat", deia a falta de sis voltes a uns mecànics que ja s'estaven mossegant les ungles. I tenia raó. El cavallino rampante va arribar al tram final amb els pneumàtics en més bon estat i es va acabar distanciant, creuant primer la línia de meta i deixant els rivals amb un pam de nas.

Button va anar perdent gas i Vettel el va arribar a superar a l'última volta. Però l'alemany va errar en la maniobra, ja que va fer l'avançament per fora del traçat. Una maniobra prohibida al reglament, i que va desembocar en una sanció dels comissaris. Vint segons de penalització que van fer caure el pilot de Red Bull de la segona a la cinquena posició final.

El bigoti de Massa

El pilot de Ferrari va tenir un cop just al començament de la cursa que li va fer perdre el bigoti del monoplaça i va deixar la pista plena de restes de l'aleró davanter. I Hamilton -en passar-hi per sobre- va punxar.

El de McLaren va tornar a la pista amb volta perduda però decidit a deixar-hi la pell. Tant, que a mitja prova va avançar Vettel -per desdoblar-se- quan l'alemany lluitava amb Alonso pel liderat. Un gest tant agressiu com inútil, ja que al cap de poc es va veure obligat a abandonar per un problema mecànic. I que va fer bullir la sang d'un Vettel que, definitivament, ahir no va tenir el dia malgrat córrer a casa.

De la Rosa, 21è

D'altra banda, Pedro Martínez de la Rosa va completar una actuació molt bona a Alemanya, ja que va quedar davant del seu company d'equip i també d'un dels Marussia: Timo Glock. El català es va mostrar més que satisfet, ja que era el primer cop que el seu HRT superava en cursa el pilot d'una altra escuderia.

stats